And if I ever stop believing in me I know I always can believe in you. Just because it’s black in the dark Doesn’t mean there’s no color

Jag gör inte så mkt nu, jag har nästan inga planer och det känns helt ok att det är så just nu för jag mår iaf bättre och huvudsaken är väl att jag mår bra, men de finns många saker som jag borde göra, söka mer jobb, kontakta lite ställen utomlands, börja på mina projekt. Men just nu känns inte det så viktigt. Jag vet inte alls vad jag gör till våren, förhoppningsvis har jag nästan skaffat körkort iaf och förhoppningsvis så åker jag iväg någonstans en månad för lite volontärarbete och retreat. Jag har iaf börjat övningsköra, de andra målen inför hösten sket sig ganska mkt. Visst har jag jobbat lite som timvikarie, men jag borde fixa mer jobb än så. Men jag SKA göra det, världsbäst på att skjuta upp saker. 
 
Ljuset försvinner allt snabbare nu, försökte uppskatta solen när den väl var framme idag :)
 
Och jag hittade några ensamma gula löv
 
 
Jag blev så inspirerat av gult så jag och min favorit-tröja fick vara med på bild
 
 
 
Bra saker; 
 
-Jag har börjat måla igen, det känns väldigt bra! Mitt rum är numera en ateljé
-Fina Nadia var här igår och vi pratade om kärlek och sex och käkade chips och hallumi!
-Förra helgen var jag i Simrishamn och hälsade på bästa Veronika
-Jag får Lön nästa vecka, wohoow
-Om två veckor är jag i stockholm igen!
-Jag ska fira nyår med helsjön-kompisar!<3
-Jag har bestämt mig för att va nykter för ett tag,(föralltid?) alkoholen löser inga problem!
 

Stockholm & Uppsala 1 ~ 5 november

Det har blivit dåligt med blogginlägg den senaste tiden, men när mitt förra inlägg om min ilska pågrund av alkoholen fick omkring 35 unika besökare och 2 kommentarer så måste jag ändå fortsätta. Så jag tänkte lägga upp lite bilder från min stockholms och uppsala resa som va för ungefär 1 månad sedan, min systemkamera har legat hemma och sammlat damm, de har varit instagram som varit min enda aktiva fotointresse.
Första kvällen såg jag idolgenrepet LIVE, fantastisk upplevelse!
Storband och att se erik rapp live slår ju allt!
 
På lördagen hade jag en hel dag med min fina helsjön-gabbi som nu bor i stockholm! hon kunde inte stockholm bättre än jag, haha! men efter en lång fika och mycket letande kom vi iaf till skansen, det blev lite väl sent, så det hade precis börjat skymma, men vi fick komma in i huvudentrén och gick runt i ett mörkt skansen, lagom mysigt, vi såg en get iaf. och en fantastisk utiskt. Och sen bestämde vi oss för att gå till akvariet, där såg vi helt fantastiska djur!
 
 
 
 
sen åkte jag till uppsala för att hälsa på finaste emma, vi gick på trevlig förfest och träffade hennes fina teologvänner, så himla roliga personer, kommer bli fantastiska präster och emma med såklart!
 
Vi gick runt i fina uppsala dagen efter, shoppade, fikade och gick på taizemässa på kvällen!
Uppsala är en sjukt mysig stad, kan tänka mig att bo där någon gång i framtiden
 
 
 
 

 
sen åkte jag tillbaka till stockholm och fick en skymt av globen och en snabbt besök på brommaplan på betels folkhögskola, min fina gospelkompis, samuel bor där! Så jag fick se skolan och träffa hans fina kompisar litegrann, är som vanligt en tidsoptimist, fastnade på betel och hämtade sakerna i stureby och va nog någon annanstans i tankarna så jag missade tåget, hur dumt som helst. Samuel ringde och tyckte att jag  bara skulle bara ta tåget efter med samma biljett, det gjorde jag. Och det gick förvånasvärt bra, förutom lite gnäll från konduktören, men hon slängde inte ut mig eller gav mig någon böter, vilken tur!
 
och tänk om två veckor åker jag till stockholm igen, tihi, spontant och väldigt rätt känner jag :) / M

varför håller vi så krampaktigt fast vid ett beteende som förstör så mycket för så många & en själv?

På senaste tiden har jag blivit äcklad av alkoholen. Både av alla saker som händer pågrund av alkohol runt omkring i världen men också på mig själv. Jag har blivit trött på känslan av att inte ha kontroll.
 
tänk på alla pengar vi slösar på systemet och det här händer: vanvård av barn, misshandel, bilolyckor, våldtäkter, bränder och självmordsförsök. 
 
Man läser ju sådant här i tidningarna ändå så super vi oss redlösa på helgerna och mår vi bättre av det? Det brukar mest bli en jobbig bakisfylla, minnesluckor och en hel del ångest. "Vad hände egentligen igår?" Vi skrattar åt det och går vidare. Men är det egentligen ens roligt att inse hur mycket du skämt ut dig? Jag är så fruktansvärt trött på det. Och jag inser att jag skulle ha det ganska mycket bättre om jag inte drack den kvällen.
 
Jag försöker tänka den senaste helt lyckade riktigt roliga fyllan, men de slutar ju alltid i kaos, någonting blir alltid fel/pinsamt/jobbigt/känsloladdat antingen hos dig själv eller hos någon av dina kompisar.
 
Det har gått 3 veckor sen min senaste fylla, jag har inte druckit en enda droppe och jag mår så himla bra, haft två väldigt fina helger, verkligen tagit vara på dagarna och haft roligt helt enkelt. Och jag tänker fortsätta så.
 
Det har varit mycket innan dess, alkohol asså. Under slutet av sommaren och under hösten så har de varit det jag har gjort mest. Druckit, det är så man har roligt nu för tiden. Sorgligt kan jag känna. Att varje helg gå ut, ta några öl, eller jätte många. och vad händer; tjafs, drama, tårar, kaos, kränkningar, fylleringningar hit och dit, folk tror att dom kan behandla dig hur som helst eftersom du är full och du har inte kontroll.
 
Om jag försöker tänka positiva saker med alkohol; man säger sanningen till folk, men den kan göra ont, man blir mer social än vanligt (mest därför jag har druckit, för jag kan va rätt osäker av mig) man blir oftast ibland gladare, men den känslan varar inte alltid så länge, för sen blir man oftast trött eller nere. man visar känslor öppet, men det kanske inte alltid så kul att vem som helst får se en bryta ihop. Ja så egentligen, varför ska vi dricka detta giftet när det för det mesta får en att må dåligt? det negativa tar faktiskt över en hel del..
 
detta fick mig att skriva: det ar inte en forlust att avsta fran alkohol
+ en hel del tankar som jag har haft i mitt huvud den senaste tiden.
 
Så, vad ska jag göra nu?
 
 
Upp