Listen to the wind blow Watch the sun rise Run in the shadows Damn your love, damn your lies

kanske inte så superglad över att vara tillbaka i Sverige igen..?
kom hem till helsjön i veckan och nu är jag hemma i Lund, har påsklov, wihow.
Ska försöka hinna ta det lugnt och hinna träffa en hel del som jag inte sett på ett tag
igår var jag ute och dansade med helli på ett lökigt ställe som jag nu har glömt namnet på..
men ikväll är det Earth Hour-mys hos Emma! kram / M

välkommen hem till verkligheten

Under den helgen jag kom hem tillbaka till helsjön fick jag reda på en hel del tragiska nyheter lite här och var. Det kändes som jag hade levt lite som i en dröm i egypten, särkilt mina första veckor på Anafora, Anafora var en plats där jag kunde finna ro och hitta mig själv. All den kärlek och gemenskap jag upptäckte ville jag ta med mig hem och sprida över alla ledsna och sorgsna ansikten, men det är inte helt lätt att fortsätta leva så här hemma som jag gjorde på Anafora, allting kändes som en dröm, en liten stund i himmelriket. Därför ska jag tillbaka dit så fort jag får tid och råd någon gång..  /M

anafora~kairo~sinai~dahab

Här är fler bilder från min 4 veckors resa i Egypten!
jag tänkte att jag kanske kunde berätta om Anafora och hela resan litegrann!
Retreatcentret där vi befann oss ligger 6,5 mil norr om Kairo. Hela området kallas Anafora men består av tre delar: Anafora, Anastasi och Anamnesia. I Anafora finns huvudbyggnaden, den första kyrkan, systrarnas hus och affärerna mm. Anastasia är folkhögskolan där vi bodde. På Anamnesia tar de emot dagsbesökare. På området finns också odlingar och en del djur, bland annat bufflar, katter, får och åsnor. Vi jobbade där som Volontärer i två veckor, vi målade, byggde golv, jobbade lite i köket osv. 3:e veckan kom de andra klasserna från helsjön som vi skulle dela de 2 andra veckorna med. Vi bodde kvar på Anafora den 3:e veckan, första dagarna åkte vi alla på dagsutflykter, en till Pyramiderna och de egyptiska museet, andra dagen åkte vi och besökte sopstäderna i kairo.
Resten av den veckan hade vi studentkonferens och min klass fick jobba en allra sista gång på området. på söndagmorgon va de dags att säga hejdå till Anafora för att åka vidare till Sinai. Jag tyckte det var väldigt svårt att lämna stället, hade fastnat så för människorna och sättet att leva där. (kommer åka tillbaka dit så fort jag får tid och fortsätta jobba som volontär) Vi åkte till Katarinaklostret och bodde där för att tidigt nästa morgon bestiga Sinai, det var otroligt vackert, stjärnklart! Sen såg vi soluppgången när vi var uppe på toppen! Nästa dag åkte vi till Dahab för att ta det lungt och smält alla intryck. Vi gick ut på kvällarna lite och dagen därpå snorklade vi! Vi åkte sen tillbaka till Kairo där vi bodde på hotell en natt innan vi tog flyget hem på fredagen.
Ha det fint / M
Upp